غرضی: به غرضی رای ندهید، به کسی رای دهید که تورم را "صفر" کند
محمدغرضی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با حضور در برنامه "با دوربین" شبکه اول سیما با بیان اینکه یک بیانیه بسیار ساده میگوید که سازندگی همراه با تورم پایدار نمیماند، تصریح کرد: ظرف 100 سال گذشته وضعیت کشور به گونهای است که امروز کره و گندم وارد میکنیم. همه چیز از خارج میآوریم این نتیجه آن است که جیب فقرا خالی شده و فقرا توان زندگی ندارندو دولت باید کمکشان کند که زندگی کنند.کشوری که اشتغال ندارد فقیر است.
غرضی در بخش دیگری از سخنانش خواستار حضور حداکثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری شد و گفت: دلیل اینکه عنوان میشود مردم از نظام و شرکت در انتخابات فاصله گرفتهاند، این است که مردم از وضعیت موجود اقتصادی ناراضی هستند. قیمت ارز امروز بالا رفته و دارای نوساناتی است که باید ساماندهی شود.
وی در ادامه افزود: من به مردم پیشنهاد میکنم که به غرضی رای ندهید، اما به دولتی رای دهید که تورم را به صفر برساند. وقتی تورم صفر شود، اشتغال و تولید نیز ایجاد شده و جوانان هم صاحب مسکن و اشتغال میشوند.
غرضی اضافه کرد: اگر 55 میلیون نفر از مردم پای صندوقهای رای بیایند، به دولتی که سر کار میآید میفهمانند که مردم به دولت ضدتورمی رای دادهاند و برای امور اجرایی کشور و پاسخ به مطالبات مردم حواسشان را جمع میکنند و از طرفی آمریکاییها هم متوجه میشوند که دولتی انتخاب شده که دارای پشتوانه مردمی است.(اینجا)
حداد عادل: نجات کشور را در دو کلمه تقوا و تدبیر میدانم
غلامعلی حدادعادل کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در گفتوگوی ویژه خبری که از شبکه 2 سیما پخش شد، گفت: از زمانی که پا در عرصه اجتماع گذاشتم با اندیشههای امام آشنا شدم و همراه نهضت امام بودم و در این سی و چند سال بعد از انقلاب همواره به این فکر میکردم که این کشور به چهچیزی نیاز دارد و پاسخ من به این سؤال "تقوا و تدبیر" است. من نجات کشور را در این شعار میدانم و دولت خود را دولت "تقوا و تدبیر" نامیدهام.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه این شعار را از آیات قرآنی و معارف دینی گرفته است، تصریح کرد: من این شعار را از آیه «قُل اِنّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ اَن تَقُومُوا لِلّهِ مَثنی وَ فُرادی ثُمَّ تَتَفَکَّرُوا» که مورد علاقه امام خمینی(ره) هم بوده، گرفتهام؛ من آن "قیام لِلّهِ" را به تقوا و "ثُمَّ تَتَفَکَّرُوا" را به تدبیر بیان کردم همچنین فکر میکنم که حکومت امیرالمؤمنین(ع) حکومت تقوا و تدبیر بود، سیره امام راحل تقوا و تدبیر بود و روش و توصیههای مؤکد و مکرر مقام معظم رهبری نیز تقوا و تدبیر است.
حدادعادل ادامه داد: یکی دیگر از اصولی که به آن اعتقاد دارم این است که باید با تصمیمات عقلانی و منطقی اعتماد مردم به حکومت را بازگردانیم و آنها باور کنند که حکومت بهصورت منطقی و اصولی تصمیم میگیرد. بنده اعتقاد دارم که هیچ پروژه یا طرح عمرانی را نباید موقوف به خودم کنم و اگر طرحی تکمیل شد، حتماً نباید برای افتتاح آن منتظر رئیسجمهور ماند چراکه وقت رئیسجمهور عزیزتر از آن است و حق مردم نیز بیشتر از آن است که یک پروژه متوقف شود.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه شرط وی برای ایجاد ارتباط با کشورهای خارجی احترام به حقوق ملت ایران است، خاطرنشان کرد: من فکر میکنم وقتی آمریکا بهصورت عادلانه و برابر پای میز مذاکره با ایران مینشیند که بداند ملت ایران هیچگاه از عزت خود رویگردان نیست و در برابر تحریمهای اقتصادی و فشارهای آنان عقبنشینی نخواهد کرد. آمریکاییها وقتی از توطئهها و جنگ روانی خود علیه کشورمان ناامید و مأیوس میشوند که بدانند ایران بههیچوجه از حق خود کوتاه نمیآید و دراینصورت است که بهطور منطقی پای میز مذاکره با ایران مینشینند.(اینجا)
دانلود قسمت دوم
رضایی: اقتصاد ایران را صاحبدار میکنم
محسن رضایی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری که در شبکه جام جم به سؤالات ایرانیان خارج از کشور پاسخ میگفت، در پاسخ به این سوال که چه برنامهای برای مهار تورم در ایران دارید، گفت: مشکل اصلی از نظر من این است که اقتصاد در ایران صاحب ندارد، امنیت، سیاست، انتخابات و دین صاحب دارد اما اقتصاد ایران متاسفانه طی 100 سال اخیر هیچگاه صاحب نداشته است البته سازمان برنامه و بودجه را درست کردند ولی نتوانست تعامل خوبی را با مدیران و رهبران اداره کشور داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه تلاش خواهم کرد اقتصاد را در ایران برای نخستین بار "صاحبدار" کنم، تصریح کرد: یک شورای عالی اقتصاد ملی مثل تیم شانگهای، مثل تیم کره جنوبی، مثل اردوغان درست میکنم البته کاری که ما کردیم، این است که ما هم از شرق تجربه گرفتیم و هم از غرب. بنده پس از اینکه اقتصاد ایران صاحبدار شد، یک تیم 7 نفره الی 9 نفره از افراد مسلط و قوی درست میکنم تا در ابتدا مادر اقتصاد ایران را شکل دهیم.
رضایی بیکاری را مسئول عدم کارکرد بازار دانست و گفت: باید عرضه و تقاضا برای نیروی کار متناسب باشد. ما در کارآفرینی ضعیف هستیم و کارآفرینان ما مورد حمایت قرار نمیگیرند. علاوه بر این امنیت اقتصادی در معرض مشکلات جدی است. کارآفرینی و تولید شغل را از یک طرف درست میکنیم و از طرف دیگر شاغل را درست میکنیم.
وی ادامه داد: متاسفانه دانشگاههای ما شاغل تربیت نمیکنند لذا معتقدم حتی کسی که در رشته علوم انسانی تحصیل کرده، باید یک دفتر مشاوره برای حل آسیبهای اجتماعی ایجاد کند. متاسفانه دانشگاه ما انطباقی با مشاغل ندارد. ما فردی که پز بدهد که مدرک دارد را نمیخواهیم.(اینجا)
دانلود قسمت دوم